Groentetajine Marokkaans

* Ik ben dol op de zoete smaak van pompoen. Voor een feestelijke extra ‘bite’ kun je aan dit gerecht een handje gedroogde abrikozen toevoegen.
* Eet bij deze groentetajine couscous met salsa verde, het recept staat op blz. 72 in kookboek Puur Plantaardig en kookboek De Dunne Vegan, dat herfst 2014 uit komt. Ga je voor gezond? Kies bij deze tajine dan eens voor gierst in plaats van couscous. Het is een voedzaam oergraan dat maar een kwartiertje hoeft te koken. Je koopt het bij de natuurvoedings-winkel.

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

2 el olijfolie/kokosolie
1 ui
4 teentjes knoflook
1 el verse gember, geraspt
500 g pompoen
250 g wortels
200 g sperziebonen
1 rode paprika
1 blik kikkererwten
1 tl kaneel, gemalen
1 tl komijn, gemalen
1 tl koriander, gemalen
6 kardemompeulen
3 laurierblaadjes
2 blikken tomatenstukjes
300 ml water
100 g rozijnen
30 g amandelschilfers
3 el peterselie, gehakt

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minutenVerhit de olie in een grote braadpan en bak de ui gedurende 2-3 minuten, of tot hij zacht wordt en kleur krijgt. Voeg knoflook en gember toe en laat nog enkele seconden bakken. Dan de fijngesneden groenten erbij doen. Dat zijn dus pompoen, wortel, rode paprika en sperziebonen.

Zet nu het vuur lager. Voeg alle kruiden en specerijen toe, samen met de laurierblaadjes en de tomaten. Blus verder af met water. Voeg dan de rozijnen toe, dek af en laat de groentetajine nog 15-20 minuten sudderen.

Voeg de gare kikkererwten toe en laat nog even meewarmen. Garneer met peterselie en serveer met (bruine) rijst.

Eet smakelijk!

UIT HET KOOKBOEK

 

Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.

Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Bekijk ook deze recepten