Eén van de grote evenenementen die De Vegetariërsbond al jaren organiseert is De Langste Vegetarische Tafel. In samenwerking met tal van vrijwilligers en één chefkok die niet zijn hand omdraait om voor bijna 2000 (!) mensen vegetarisch te koken! Chef-kok Erik Wildschut van Vekologisch verrast ons ieder jaar weer. Geniet thuis na met de recepten, verras je niet-vegetarische gasten en laat ze kennismaken met de verrukkelijke vegetarische keuken.
Guacamole á la De Langste Vegetarische Tafel
Ingrediënten
1 rijpe avocado
100 gr. tomaat
teentje knoflook
sojaroom
appeldiksap
citroensap
zout
Bereiding
Bereidingstijd: minder dan 10 minutenSnij de avocado door midden en haal de pit eruit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en prak dit met een vork fijn. Snij de tomaat in kleine stukjes en doe dit met een beetje geperste knoflook bij de avocado. Roer daar naar smaak een beetje sojaroom, appeldiksap, citroensap en zout Serveren met een paar tacochips.