Guacamole
Ingrediënten
1 avocado
1 sjalotje
1 teen knoflook
1 cm Spaanse peper
Stukje limoen met schil
zout en peper
100 ml crème fraiche
1 zak tortilla chips
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten
Snijd het sjalotje, de knoflook en ook het pepertje zo fijn als je kunt.
Snijd van de limoen een reep van ca. 3 x 2 cm van alleen de buitenste schil af (dus niet het witte). Dit zou je eventueel met een dunschiller kunnen doen. Snijd deze reep in flinterdunne reepjes en vervolgens in piepkleine blokjes. Je kunt het buitenste van de limoen ook zeer fijn raspen. Halveer de avocado in de lengte, haal de pit eruit en snijd in dobbelsteentjes.
Pureer alle ingrediënten (behalve het sjalotje– die wordt bij het snijden bitter) grof in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg het zeer fijngesneden sjalotje toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer als bijgerecht, smeersel voor op brood of op wat toastjes, of als dip voor groente en/of tortilla chips.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/