Hartig havermoutje met avocado

Havermout is gezond, eenvoudig te bereiden, verrassend lekker en veelzijdig in gebruik. Maar wat kán je er eigenlijk allemaal mee? Een hartig havermoutje. Het idee is misschien even wennen, maar na één hap ben je vast en zeker om. Dit havermoutje met ei en avocado is in elk geval een van onze favorieten.

In 70 recepten tonen Pascalle Bonnier en Mathijs Kok de oneindige mogelijkheden met haver als basis. Van brood tot burger, van soep tot stroopwafel, van cake tot cappuccino, van pasta tot pannenkoek. Voor elk moment op de dag is er een havermoutje!

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

1 personen

Ingrediënten

50 g havermout
200 ml water
1 el olijfolie
peper en zout
0.25 teentje knoflook, gepeld en fijngesneden
1 ei
0.5 avocado, in plakjes
1 basilicumblaadje

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minutenBreng de havermout met het water, ½ eetlepel olijfolie en wat peper en zout in een pan aan de kook. Laat circa 15 minuten zachtjes koken en roer alles regelmatig door.

Verwarm ondertussen de resterende olijfolie in een koekenpan. Fruit ¼ teentje knoflook en bak daar het ei in.

Doe de havermout in een kom en leg het ei op de havermout.

Leg de avocado om het ei heen op de havermout.

Garneer met wat extra peper en zout naar smaak en het blaadje basilicum. Superlekker, toch?!

UIT HET KOOKBOEK

Pascalle Bonnier en Mathijs Kok is havermout met de paplepel ingegoten. Ze gaan de deur niet uit zonder hun dagelijkse havermoutje of ze nemen er eentje mee voor onderweg.

Zelfs hun eerste date bestond uit een havermoutontbijtje. Sindsdien experimenteren ze er samen gretig en met veel succes op los in hun keukentje dat ze tegenwoordig zelfs hun havermoutlab noemen.

Bekijk ook deze recepten