Elk jaar opnieuw kan ik er niet op wachten dat er weer spruitjes in de schappen liggen. Hier één van mijn favoriete recepten, heel makkelijk klaar te maken – en zo’n vrolijk gezicht op tafel. Door het ei en de cashewnoten bevat dit gerecht voldoende eiwitten om ook als ‘vleesvervanger’ (een term waar ik van gruw) in aanmerking te komen.
Hartige Clafoutis van spruitjes met cashewnoten
Ingrediënten
500 gr spruitjes
6 eieren
2 el maizena
1 tl kerriepoeder
200 ml kokosmelk
1 tl zout
1 bos koriander
wat olie
100 gr cashewnoten
Bereiding
Bereidingstijd: tot 60 minuten
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Kook de schoongemaakte spruitjes in ruim water met een beetje zout gedurende zo’n 7 minuten beetgaar. Giet af.
Klop de eieren samen met de maizena, de kerrie en de kokosmelk en 1 theelepel zout en de helft van de fijngehakte koriander tot een egaal beslag. Vet een quichevorm in met olie en verdeel de gare spruiten samen met de cashewnoten over de bodem. Giet het eiermengsel eroverheen en bak gedurende circa 40 minuten goudbruin en gaar in de oven. Garneer met de achtergehouden koriander.
Eet smakelijk!
Birgit Flüg