Dit recept is onderdeel van de gourmetspecial van kerst 2016. Dit makkelijke, maar feestelijke recept is ideaal voor een gezellige avond tijdens de feestdagen. Met deze hartige pannenkoekjes kan je oneindig variëren. In deze recepten is gekozen voor pannenkoekjes met appel, kruidenkaas en walnoten en pannenkoekjes met champignons en kruidenkaas. Maar je kan zelf natuurlijk kiezen voor extra ingrediënten of andere groenten.
Hartige pannenkoekjes
Ingrediënten
125 g bloem
250 ml melk
1 ei
1 appel
50 g geitenkaas
50 g walnoten
6 grote champignons
Eventueel 50 g kruidenkaas
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minutenVoorbereiding
Meng voor het beslag de bloem en de melk door elkaar. Voeg het ei toe en mix alles goed door tot een glad beslag.
Snijd de appel, geitenkaas en champignons in kleine stukjes en hak de walnoten fijn.
Tijdens de maaltijd
Verhit een klontje boter in een gourmetpannetje en giet er een lepel beslag in. Voeg de kleine stukjes appel, geitenkaas en walnoten toe. Of kies voor de stukjes champignon. Bak de pannenkoekjes goudbruin. Als je het lekker vind, kan je de champignonpannenkoek besmeren met wat kruidenkaas.
Receptuur: Marieke Broeders
Foodstyling: Lisanne Koopmans
https://kijkomtezien.wordpress.com/
Fotostyling & Fotografie: Melanie Wagner
http://icaramelworld.tumblr.com