Hartige Sint & Piet buideltjes

Maak ook deze vrolijke sint en piet-zakjes. Een snel gemaakte snack, en met wat groentegerechtjes een ideale surprise-maaltijd voor sinterklaas avond!

Dit simpele pasteideeg naar Frans recept is zó kinderlijk simpel dat je het sneller hebt gemaakt dan dat je de bladerdeegplakjes uit de diepvries van elkaar hebt getrokken. Het deeg hoeft ook niet gekneed te worden: gewoon met een vork doorroeren en je hebt in 10 seconden een samenhangende bal!

Voor 1 portie wonderdeeg (voor 6 pietenzakjes, wat je over hebt kun je invriezen)
Bereidingstijd: 1 minuut
125 gr roomboter
150 ml water
1 eetl. verse rozemarijnnaaldjes of Provençaalse gedroogde kruiden
325 gr zelfrijzend (volkoren)bakmeel
flinke snuf zout

Smelt in een ruime pan de boter met de kruiden, voeg het water toe en doe het meel met zout erbij. Roer met een vork even snel door; er vormt zich direct een mooie bal.

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

125 gr roomboter
150 ml water
1 eetl. verse rozemarijnnaaldjes of Provençaalse gedroogde kruiden
325 gr zelfrijzend (volkoren)bakmeel
flinke snuf zout
1 portie 1-minuut wonderdeeg of 6 plakjes bladerdeeg
175 g vleesvervanger: bijvoorbeeld Kipstuckjes of beefreepjes van De Vegetarische Slager, Vivera, Goodbite of ander merk
1 ei
1 eetl ketchup
zout en 4-seizoenenpeper uit de molen
Optioneel: 1 eetl Euroma Caribbean Spice kruidenmix van Jonnie Boer (Albert Heijn)

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minutenVerwarm de oven voor op 200 graden.

Maak het 1-minuut wonderdeeg of haal de diepvries bladerdeegplakjes van elkaar. Vorm van het deeg niet te kleine ballen en rol ze tot platte rondjes ter grootte van ongeveer een koffie- of theeschotel.
Doe de overige ingrediënten in de blender en hak ze heel even met de pulseerknop zodat je mooie flakes krijgt (geen puree).
Leg op ieder rondje een hoopje vulling en vouw tot een mooi zakje. Bak de buideltjes in 15 minuten goudbruin en gaar.

UIT HET KOOKBOEK

 

Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.

Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Bekijk ook deze recepten