Maak ook deze vrolijke sint en piet-zakjes. Een snel gemaakte snack, en met wat groentegerechtjes een ideale surprise-maaltijd voor sinterklaas avond!
Dit simpele pasteideeg naar Frans recept is zó kinderlijk simpel dat je het sneller hebt gemaakt dan dat je de bladerdeegplakjes uit de diepvries van elkaar hebt getrokken. Het deeg hoeft ook niet gekneed te worden: gewoon met een vork doorroeren en je hebt in 10 seconden een samenhangende bal!
Voor 1 portie wonderdeeg (voor 6 pietenzakjes, wat je over hebt kun je invriezen)
Bereidingstijd: 1 minuut
125 gr roomboter
150 ml water
1 eetl. verse rozemarijnnaaldjes of Provençaalse gedroogde kruiden
325 gr zelfrijzend (volkoren)bakmeel
flinke snuf zout
Smelt in een ruime pan de boter met de kruiden, voeg het water toe en doe het meel met zout erbij. Roer met een vork even snel door; er vormt zich direct een mooie bal.