HARTIGE WAFELS MET FRISSE, VEGAN YOGHURT SAUS

In deze aflevering koken we samen met Nina Leus, op social media (destijds in 2018) bekend als The Vegan Student, een 100% origineel Nina-recept: hartige wafels met een frisse veganistische yoghurtsaus. Het belangrijkste ingrediënt is kikkererwt. Tahin en sojayoghurt zorgen voor de ‘creamyness’. Tahin is Nina’s favoriete product.

“Ik denk dat als er één ding is dat ik de rest van m’n leven zou moeten eten… dan is het tahin.”
In deze aflevering koken we samen met Nina Leus, op social media (destijds in 2018) bekend als The Vegan Student, een 100% origineel Nina-recept: hartige wafels met een frisse veganistische yoghurtsaus. Het belangrijkste ingrediënt is kikkererwt. Tahin en sojayoghurt zorgen voor de ‘creamyness’. Tahin is Nina’s favoriete product.

“Ik denk dat als er één ding is dat ik de rest van m’n leven zou moeten eten… dan is het tahin.”

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

400 g kikkererwten (bijv uit blik)
kikkererwtenmeel
zongedroogde tomaten
1 el (gebroken) lijnzaad
2 el (licht vloeibare) tahin
2 gekonfijte gemberbolletjes
sap van 0.5 citroen
0.5 el kerriepoeder
2 teentjes knoflook
0.5 rode ui, gepeld
20 g verse peterselie, fijngesneden
wat siroop van de gemberbolletjes
2 à 3 eetlepels ongezoete soja-yoghurt
1 tl mosterd
1 el tahin
beetje versgemalen peper
paar halve snacktomaatjes
0.5 fijngesneden rode ui
stukjes komkommer
wat rucola
en wat van de saus

Deel dit recept

Bereiding

Klaar in 25 minuten
Kijk vooral de video, voor een goede indruk

Doe de lijnzaad in de keukenmachine en maal deze kort zodat het gebroken lijnzaad is geworden.
Doe vervolgens alle ingrediënten voor de wafels in de keukenmachine, samen met het lijnzaad, en maal dit alles tot een dik beslag.
Zet het wafelijzer aan op middelhoge stand en vet het in met een beetje olie.
Wanneer het wafelijzer warm is, schep dan 4 à 5 lepels beslag in het wafelijzer. Hoeveel beslag je precies nodig hebt ligt aan het wafelijzer dat je gebruikt.
Druk het wafelijzer voorzichtig dicht zodat het beslag zich langzaam verspreid. Bak de wafels vervolgens in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Tijdens het bakken van de wafels heb je mooi de tijd om de saus en garnering te bereiden. Doe alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine en blend het tot een gladde saus.
Snijd de snoeptomaatjes door de helft, de komkommer in kleine blokjes en de rode ui in kleine stukjes.
Wanneer de wafels, de saus en de garnering klaar zijn kan het kunstwerk worden samengesteld. Doe zoveel saus en garnering op de wafel zoals jou dat lekker lijkt en geniet ervan!

Bekijk ook deze recepten