Benieuwd naar de smaak van oesterzwamkroketten? Jurgen Verwoerd, de fastfoodkoning van De Vegetarische Snackbar in Den Haag, leert je hoe je heerlijke kroketten kunt maken van oesterzwammen. “Oesterzwammen slinken vanzelf, daar blijft ongeveer de helft van over.” Oké, maar hoe zorg je ervoor dat je geen klontjes in de roux krijgt? Hij deelt zijn geheim. Heb je een feestje? Snij ze doormidden en je hebt minikroketten. Of draai er bitterballen van. Hebben ze een mooi korstje? Gaan ze zweven in de frituur? Dan zijn ze klaar! Genieten maar, met of zonder sausje.
HEERLIJKE OESTERZWAM KROKETTEN
Ingrediënten
200 gram Bloem
60 ml Zonnebloemolie
2 takjes Tijm
2 takjes Rozemarijn
125 ml Groentebouillon
Oesterzwammen
1 Rode ui
1 pak Paneermeel fijn en grof
220 ml Sojamelk
Bereiding
Bereidingstijd: 60 minuten
Eerst maak je een roux door de bloem, groentebouillon, sojamelk en olie te mengen.
Zet de roux 20 minuten in de vriezer zodat het wat steviger wordt.
Ondertussen snijd je de oesterzwammen, rode ui, rozemarijn en tijm en fruit deze aan in de pan.
Meng de roux samen met de oesterzwammen en rol het vervolgens in de vorm van kroketten.
Leg ze nog eens 15 minuten in de vriezer.
Maak een papje van sojamelk en bloem.
Haal de kroketten uit de vriezer, dompel ze in het papje en paneer ze met paneermeel.
Dit herhaal je na 20 minuten.
Frituur de kroketten in een pan met hete olie.