Heerlijke quinoa-salade met eetbare wilde planten-en-bloemen

Heerlijk salade-recept met quinoa en eetbare wilde planten en bloemen…

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

250 gram quinoa
flinke schaal vol eetbare wilde planten zoals vogelmuur, kleine veldkers, duizendblad, witte dovenetel, korenbloem en margriet
kopje hazelnoten, pompoenpitten of boekweit
bakje kerstomaatjes
bakje olijven
scheut balsamico azijn
scheut olijfolie
peper en zout

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minutenRooster de noten, pompoenpitten of boekweit in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet het af door een fijne zeef en laat het afkoelen. Was de geplukte wilde planten en snijd deze grof. Bewaar een paar eetbare bloemen zoals korenbloem, witte dovenetel en margriet om de salade mee te versieren. Halveer de kerstomaatjes en de olijven.

Meng alle ingrediënten door de quinoa en breng op smaak met peper en zout en een scheutje olijfolie en balsamico zijn. Versier de salade met de eetbare bloemen.

Eventueel serveren met falafal-balletjes of zelfgemaakt vega burgertje.

Kijk voor meer recepten met eetbare, wilde planten (en ook voor informatie over opleiding eetbare wilde planten) op www.inhetwildeweg.nl

Bekijk ook deze recepten