Wellicht het lekkerste vegan ijs dat je ooit hebt geproefd! Heerlijk om te proeven: fris en romig, crunchy en lekker stevig en chocolade- en pepermuntachtig. En verrassend makkelijk om te maken, de gehele zomer lang.
Serveer het ijs in coupes of tussen twee koekjes en je tafelgenoten blijven terugkomen voor méér.
Hemels pepermuntijs met crunch
Ingrediënten
2 blikken (à 400 ml) volvette kokosmelk
110 g ruwe rietsuiker
1.25 tl pepermuntextract, of naar smaak
1 tl puur vanille-extract
0.125 tl fijn zeezout
3 el rauwe cacaonibs
ter garnering verse blaadjes munt
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minutenZet de kom van je ijsmachine minimaal 12 uur of een hele nacht in de vriezer.
Doe de kokosmelk, suiker, het pepermunt- en vanille-extract en het zout in een hogesnelheidsblender en meng het geheel in 10 seconden glad.
Vriestijd: De hele nacht voor de kom van de ijsmachine, 2 uur voor het ijs •
• Totale tijd 45 minuten plus vriestijd
Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in een plantaardig(er)e levensstijl. Angela Liddon, een van de bekendste vegan influencers en koks, biedt met Vanavond Vegan de oplossing: een boek boordevol plantaardige avondmaaltijden. Maaltijden die zo lekker en makkelijk zijn dat je iedere carnivoor ermee kan verleiden!
Bestel het boek hier!