Hemelse 3-minuten Modder

Een feestelijk dessert, supersnel gemaakt. Pure chocolade, suikervrij, vetvrij, glutenvrij. Eigenlijk meer een bonbon in het groot dan een mousse. Een toetje van mijn Brabantse oma, maar dan 100% plantaardig.
Jacinta Bokma, foodinspirator

De Vegacademy trick
“Oorspronkelijk experimenteerde ik bij het bedenken van dit recept met een oud Balinees ijsrecept waar avocado(!) en cacao in moest. Het resultaat was niet te éten, maar de textuur geweldig. Hier had ik toch zó iets moois te pakken!”

BEREIDINGSTIJD

< 10 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

100 g pure chocolade (cacaogehalte 70%)
0.25 tot 0.5 banaan
2 el gedroogde cranberries, evt minuutje geweld in kokend water
2 el agavesiroop
1 tl vanille-extract
1 eetrijpe avocado
verse frambozen of vijgen en munt voor garnering (optioneel)

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minutenBreek de chocolade in stukken boven een steelpannetje en smelt op zacht vuur. Zodra de chocolade is gesmolten haal je het pannetje van het vuur.

Schil de banaan boven de pan en voeg de (uitgelekte) cranberries, agavesiroop en vanille-extract toe.

Pureer met de staafmixer.

Schil de avocado, ontpit en prak hem -terwijl je hem in je hand houdt- met een vork boven het chocolademengsel. Pureer/pulseer kort tot een romige massa.

Schep de mousse in kleine glaasjes of kopjes (bijvoorbeeld espresso) en laat de mousse nog wat opstijven in de koelkast (als je geen geduld hebt
even in de vriezer). Decoreer de kopjes naar wens.

UIT HET KOOKBOEK

 

Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.

Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Bekijk ook deze recepten