HIGH PROTEIN VEGAN PAD THAI

My all-time favourite. Ik heb dit recept gebaseerd op een van de eerste recepten die ik heb gemaakt toen ik begon met vegan eten, 2 jaar geleden, en het is nog steeds mijn go-to! Het is erg makkelijk te maken en je kan het precies aanpassen zoals jij dat lekker vindt. Ook vind ik het een heerlijk recept om te eten wanneer ik zin heb ik net wat meer eiwitten en niet te veel koolhydraten wil eten, bijvoorbeeld na het sporten.

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

Gele Linzen-spaghetti (AH)
Tofu
Komijn (specerij)
Paprikapoeder
Zwarte peper
Rode ui
Olijfolie
Broccoli
Paprika
Lenteui
Sugarsnaps
Limoen
100% pindakaas
Sojasaus
Sambal
Gezouten/ongezoete pinda’s

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: 45 minuten

Kook de gele-linzen-spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. We gebruiken deze spaghetti als noedels, omdat er veel eiwitten in zitten.
Druk het vocht uit de tofu met wat keukenpapier. Snij vervolgens de tofu in dunne plakjes, smeer ze in mijn olijfolie en marineer ze met komijn, paprikapoeder, peper en een beetje sojasaus. Bak ze in de oven op 250 graden voor ongeveer 20 minuten.
Snij de paprika en broccoli in kleine stukjes. Bak eerst de broccoli in een grote pan met wat water (om zo de broccoli zachter te krijgen).
Vervolgens voeg je olie en de sugarsnaps en paprikastukjes toe en bak je deze goudbruin.
Bak in een apart pannetje de rode ui, en voeg deze later toe aan de dressing.
Wanneer de spaghetti klaar is, giet je deze af en voeg je het toe aan de groentes in de pan.
Je kan nu de dressing gaan maken. Hiervoor gebruiken we 1 el pindakaas per portie en voegen we een scheutje sojasaus en sambal naar smaak aan toe. Om het goed te kunnen mixen voeg je er beetje voor beetje kokend water aan toe.
Nu kun je het serveren in een grote schaal met de gebakken tofu uit de oven en wat kleingesneden lente-ui, pinda’s, limoen en extra peper als je dat nodig vindt.

Bekijk ook deze recepten