High Protein Vegan Pad Thai

My all-time favourite. Ik heb dit recept gebaseerd op een van de eerste recepten die ik heb gemaakt toen ik begon met vegan eten, 2 jaar geleden, en het is nog steeds mijn go-to! Het is erg makkelijk te maken en je kan het precies aanpassen zoals jij dat lekker vindt. Ook vind ik het een heerlijk recept om te eten wanneer ik zin heb ik net wat meer eiwitten en niet te veel koolhydraten wil eten, bijvoorbeeld na het sporten. ~ Marlou Roelofs

Bekijk de aflevering van de LekkerVega Kookshow, met Marlou en dit recept, in de video hier onderaan.

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen
High Protein Vegan Pad Thai, een recept uit de Lekker Vega Kookshow - foto Colin Eusman

Ingrediënten

250 a 300 g Gele linzen-spaghetti (of alternatief)
1 pak Tofu *
wat Komijn (poeder of gebroken zaadjes)
wat Paprikapoeder
wat Zwarte peper
een Rode ui
wat Olijfolie **
1 Broccoli
1 Paprika
1 Lenteui
zakje Sugarsnaps
1 Limoen
lepel 100% pindakaas
wat Sojasaus ***
klein beetje Sambal
handje Gezouten/ongezoete pinda’s

Deel dit recept

* bijvoorbeeld de V-Label gecertificeerde tofu van de Lidl of van Prolaterre (Ekoplaza, Odin).

V-Label gecertificeerde Tofu van Lidl en van Prolaterre

** Koolzaadolie is een gezondere olie om mee te bakken

*** bijvoorbeeld de V-Label gecertificeerde sojasaus van Kikkoman.

Bereiding

Kook de gele-linzen-spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. We gebruiken deze spaghetti als noedels, omdat er veel eiwitten in zitten.
Druk het vocht uit de tofu met wat keukenpapier. Snij vervolgens de tofu in dunne plakjes, smeer ze in mijn olijfolie en marineer ze met komijn, paprikapoeder, peper en een beetje sojasaus. Bak ze in de oven op 250 graden voor ongeveer 20 minuten.
Snij de paprika en broccoli in kleine stukjes. Bak eerst de broccoli in een grote pan met wat water (om zo de broccoli zachter te krijgen).
Vervolgens voeg je olie en de sugarsnaps en paprikastukjes toe en bak je deze goudbruin.
Bak in een apart pannetje de rode ui, en voeg deze later toe aan de dressing.
Als de spaghetti klaar is, giet je deze af en voeg je het toe aan de groentes in de pan.
Je kan nu de dressing gaan maken. Hiervoor gebruiken we 1 el pindakaas per portie en voegen we een scheutje sojasaus en sambal naar smaak aan toe. Om het goed te kunnen mixen voeg je er beetje voor beetje kokend water aan toe.
Nu kun je het serveren in een grote schaal met de gebakken tofu uit de oven en wat kleingesneden lente-ui, pinda’s, limoen en extra peper als je dat nodig vindt.

UIT HET KOOKBOEK marlou roelofs kookte in de Lekker Vega Kookshow van de Vegetariersbond deze lekkere high protein vegan pad thai
marlou roelofs kookte in de Lekker Vega Kookshow van de Vegetariersbond deze lekkere high protein vegan pad thai

Maar deze High Protein Vegan Pad Thai, net zoals Marlou Roelofs in de LekkerVega Kookshow. Bekijk de video