Deze Fözelék -Hongaarse groenten stoofpot- was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2014.
Hongaarse groente stoofpot
Ingrediënten
1 kg. groenten (bv: paprika, courgette, aardappel, venkel, doperwten)
100 gr. kikkererwten (1 nacht geweekt en met een beetje zout gaar gekookt)
3 tl. tijm
1 tl. paprikapoeder
zout
peper
een beetje peterselie
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minutenSnij de groenten en grove stukken. Doe het allemaal in een ovenschaal met een scheut zonnebloem olie.
Strooi er een flinke snuf zout en de paprikapoeder door en schep door elkaar. Plaats de schaal 30 min. in een
voorverwarmde oven op 180 graden. Tussen door omscheppen en checken of de groenten al gaar zijn.
De tijm en de kikkererwten op het laatst door de Fözelék scheppen.
Op smaak brengen met peper en evt. nog wat zout. Bestrooi het voor het opdienen met gehakte peterselie.