Heerlijke vegan hotdogs uit het nieuwe boek ‘Asian Green‘ door Ching-He Huang. Dit is de winnende titel -categorie buitenlandse boeken- van de (9e editie) LekkerVega Kookboekverkiezing 2021!
De Aziatische keuken staat bekend om de heerlijke en verrassende gerechten, die vaak traditioneel al vegan zijn. In Asian Green verzamelt Ching-He Huang de lekkerste plantaardige gerechten van over het hele Aziatische continent. De recepten zijn snel te maken, geschikt voor elke dag en zitten vol eiwitrijke ingrediënten zoals peulvruchten, granen en tofu. Van ontbijtjes tot wokgerechten en van party food tot desserts. Gerechten zoals misopannenkoekjes met mais & zoete aardappel, Koreaanse zeewiersoep of gerookte-tofudumplings in zoetzure bouillon halen het beste uit de Aziatische keuken naar boven.
De umamirijke ui-tomaattopping en spicy maiskorrels, in combinatie met de scherpe mosterd, tillen de kant-en-klare vegan worstjes naar een hoger niveau. Voor mij is dit de perfecte hotdog. Je kunt de hoeveelheden eventueel verdubbelen of verdriedubbelen en je eigen hotdogkraam beginnen op een feestje. Deze hotdogs zijn zo makkelijk – én superleuk – om te maken!