HOTDOGS IN AZIATISCHE STIJL

Heerlijke vegan hotdogs uit het nieuwe boek ‘Asian Green‘ door Ching-He Huang. Dit is de winnende titel -categorie buitenlandse boeken- van de (9e editie) LekkerVega Kookboekverkiezing 2021!

De Aziatische keuken staat bekend om de heerlijke en verrassende gerechten, die vaak traditioneel al vegan zijn. In Asian Green verzamelt Ching-He Huang de lekkerste plantaardige gerechten van over het hele Aziatische continent. De recepten zijn snel te maken, geschikt voor elke dag en zitten vol eiwitrijke ingrediënten zoals peulvruchten, granen en tofu. Van ontbijtjes tot wokgerechten en van party food tot desserts. Gerechten zoals misopannenkoekjes met mais & zoete aardappel, Koreaanse zeewiersoep of gerookte-tofudumplings in zoetzure bouillon halen het beste uit de Aziatische keuken naar boven.

De umamirijke ui-tomaattopping en spicy maiskorrels, in combinatie met de scherpe mosterd, tillen de kant-en-klare vegan worstjes naar een hoger niveau. Voor mij is dit de perfecte hotdog. Je kunt de hoeveelheden eventueel verdubbelen of verdriedubbelen en je eigen hotdogkraam beginnen op een feestje. Deze hotdogs zijn zo makkelijk – én superleuk – om te maken!

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

6 personen

Ingrediënten

6 vegan worstjes
6 hotdogbroodjes
1 tl olijfoliespread
handvol babyspinazie
2 el mosterd, naar keuze (ik gebruikte Franse mosterd)
1 el koolzaadolie
2 rode uien, in plakjes
5 cherrytomaatjes, gehalveerd
snuf chilivlokken
1 el tamari of zoutarme lichte sojasaus
2 el golden syrup of keukenstroop
1 el koolzaadolie
1 bosui, schoongemaakt en diagonaal in dunne ringen
340 g mais uit blik, uitgelekt
1 tl sriracha
1 el tamari of zoutarme lichte sojasaus

Deel dit recept

Bereiding

Voor 6 personen. Voorbereiden 15 min. Koken 15-20 minuten

Maak de vegan worstjes klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voor de ui-tomaattopping: verhit een wok op middelhoog vuur tot hij begint te roken. Voeg een beetje koolzaadolie toe en draai de olie rond in
de wok.
Voeg zodra de olie heet is de rode uien en cherrytomaatjes toe en bak ze, al roerend, 30 seconden. Voeg dan de chilivlokken, tamari of
lichte sojasaus en golden syrup toe en roerbak alles nog 2-3 minuten, tot de groenten zacht zijn. Schep
ze in een hittebestendige kom en zet opzij.Voor de spicy maistopping:
Veeg de wok schoon en verhit hem opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de koolzaadolie toe en draai de olie rond in de wok.
Voeg de bosui toe en roerbak een paar seconden. Voeg de mais samen met de sriracha en tamari of lichte sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut, tot alles goed gemengd is. Zet tot gebruik opzij.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur tot hij lichtjes begint te roken.
Snijd de hotdogbroodjes open en besmeer ze met de olijfoliespread. Leg ze 20 seconden in de grillpan, met de besmeerde kant naar beneden, en haal ze er dan voorzichtig uit; probeer de broodjes heel te houden.
Voor het samenstellen van de hotdogs:

7. Leg wat spinazieblaadjes in de broodjes, gevolgd door de vegan worstjes. Verdeel dan de ui-tomaat- en maistopping erover en maak af met wat mosterd. Serveer meteen.

Bekijk ook deze recepten