Deze Humus was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2012. Het recept is zoals dit gebruikt is voor het evenement en de ingrediënten zijn dan ook voor 800 personen.
Humus
Ingrediënten
25 kilo kikkerwten (de nacht voor je kookt in de week zetten) van Delicous Food
10 grote potten zongedroogde tomaat gesponsord door De Nieuwe Band
10 potjes witte tahin gesponsord door De Nieuwe Band
olijfolie
sojaroom van EkonoomDirekt
citroensap gesponsord door De Nieuwe Band
appeldiksap gesponsord door De Nieuwe Band
Bereiding
Bereidingstijd: tot 90 minutenVoor het koken de kikkererwten afgieten, afspoelen en in ruim water in een uur gaar koken. Als de kikkererwten goed gaar zijn, afgieten en het kookvocht opvangen en weer met die reuze stamper aan gort stampen. Tijdens hetstampen de volgende de ingrediënten toevoegen: 10 grote potten zongedroogde tomaatjes, 10 potjes witte tahin, olijfolie, sojaroom, citroensap en appeldiksap. Beetje bij beetje een deel van het kookvocht toevoegen om het het smeuïg te houden. Op het laatst met een enorme staafmixer de humus glad maken.