Herfst, en dus weer tijd voor een lekkere ovenschotel!
Dit recept is gebruikt in de kersteditie van onze Kookshow.
Bekijk het Youtube-filmpje hoe je het gerecht maakt.
Indiaase Shepherd’s Pie
Ingrediënten
800 g aardappelen (kruimig, bedoeld voor puree)
3 el plantaardige vloeibare margarine
1 ui
3 teentjes knoflook
200 g wortel (vers)
0.33 bloemkool (vers)
1 pakje seitangehakt of sojagehakt
3 volle eetlepels Patak’s kruidenpasta madras
150 g doperwten (diepvries)
bosje koriander
100 gram geraspte vegan kaas (bijvoorbeeld van Parrano)
zout en peper
Bereiding
Bereidingstijd: meer dan 90 minutenSnij de aardappelen in grove blokken, doe dit in een pan en voeg water toe totdat de aardappelen nét onder staan. Kook ze vervolgens circa 20 minuten of totdat ze gaar zijn. Giet daarna af en voeg 2 eetlepels vloeibare margarine, zout en peper toe. Stamp de aardappelen tot puree en zet apart.
Snipper de ui en snij de teentjes knoflook fijn.
Snij ook alvast de wortel in kleine blokjes en de bloemkool in kleine roosjes.
Verhit dan een lepel margarine in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook.
Voeg na drie minuten de seitan of sojagehakt, wortel, bloemkool, kruidenpasta en doperwten toe. Giet hier een kopje water bij van circa125 ml. Laat dit 20 tot 30 minuten zachtjes koken.
Hak de koriander fijn en voeg dat op het einde toe.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg een ovenschaal klaar.
Voeg de inhoud van koekenpan toe aan de ovenschaal. Verdeel daar bovenop de aardappelpuree. Garneer met de geraspte kaas. Plaats de ovenschaal gedurende 30 minuten in de oven.
Heb je meer zin in een Marokkaanse versie Bekijk dan dit recept van de Vegetarische Slager op de site van LekkerVega!