Recept uit Foodies Magazine i.s.m. de Vegetariërsbond.
Een avondje van tevoren bonen weken en ze apart voorkoken doe je niet voor spek en bonen, maar voor een heerlijke vegetarische maaltijd. Peulvruchten zijn een goede vleesvervanger, omdat ze eiwitrijk zijn.
ITALIAANSE MINESTRONE
Ingrediënten
100 g gedroogde witte bonen
2 el + extra olijfolie
2 preien in ringen
1 l groentebouillon
1 winterpeen geschild en in plakjes
2 aardappels geschild en in blokjes
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
50 g korte pasta naar keuze
400 g kool cavolo nero, groene, savooie- of boerenkool, in reepjes
Zout en peper
Parmezaan fijngeraspt, voor de garnering
Bereiding
Bereidingstijd: ca. 1 uur + 8-12 uur weektijd
Week de bonen 8-12 uur in ruim koud water. Giet het weekvocht af, breng de bonen in een pan met ruim water aan de kook en kook ze in 40-50 minuten gaar. Giet af.
Verhit 2 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak er de prei 3-4 minuten in tot hij zacht is. Voeg de bouillon, de winterpeen, de aardappel en de takjes kruiden toe en breng aan de kook. Leg een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat ca. 5 minuten rustig koken.
Voeg de pasta toe, roer goed door de bouillon en kook ca. 8 minuten verder tot de pasta bijna gaar is. Voeg de bonen en de kool toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de soep nog enkele minuten tot de kool wat geslonken is, maar nog wel een lekkere bite heeft. Breng op smaak met zout en peper.
Schenk de soep in kommen en garneer met de parmezaan en een scheutje
olijfolie.
Per portie: ca. 456 kcal
19 g eiwit | 22 g vet | 38 g koolhydraten