Italiaanse windhondjes spaghetti

BEREIDINGSTIJD

< 90 minuten

GESCHIKT VOOR

5 personen

Ingrediënten

4 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 wortel, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, in dunne stukjes
500 gram zeer rijpe tomaten (of tomatenblokjes uit blik)
2 eetlepels peterselie
2 theelepels suiker
250 gram Quorn of vegetarisch gehakt
500 gram pasta

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minuten

Verhit twee eetlepels olie in een pan met een dikke bodem, bak het Quorn of vegetarisch gehakt ongeveer 5 minuten. Doe het op een bord en zet het apart.

Verhit nog eens 2 eetlepels olie en voeg de ui, wortel en selderij toe. Laat het geheel met een deksel op de pan, op laag vuur, in 10 minuten gaar worden.

Roer af en toe en voeg de tomaten, peterselie, suiker en water toe. Breng de saus aan de kook en zet het vuur laag.

Laat de saus, met de deksel op de pan, 45 minuten sudderen. Roer wel af en toe.

Voeg peper en zout toe en misschien nog wat water. Kook de pasta ongeveer 15 minuten voor je aan tafel wilt gaan in ruim kokend water gaar (zie verpakking). Je kan elke pasta soort gebruiken maar spaghetti is het lekkerst.

Giet de pasta af. Doe de pasta en het vegetarisch gehakt door de tomatensaus. Serveer in diepe borden.

Italiaanse windhondjes spaghetti is een recept uit het kinderkookboek Lekker en diervriendelijk koken van Kids for Animals van de Dierenbescherming.

Bekijk ook deze recepten