Zoek je nog een Not Guilty Pleasure? Maak Jacinta’s Caribische pompoentaart! Suikervrij, lactosevrij en 100% diervriendelijk. Ook lekker bij een feestelijk ontbijt.
Jacinta’s (Not!) guilty pleasure pompoentaart
Ingrediënten
1 oranje pompoen of 1 butternut pompoen
2 eetl. azijn + 2 eetl. wijnsteenzuur bakpoeder
4 eetl. gebroken lijnzaad
500 gr zelfrijzend bakmeel of speltmeel
2 zakjes vanillesuiker, of paar druppels vanille-essence
snufje zout
250 gr gehakte zuidvruchten (of tutti frutti)
250 ml soja-, amandel- of rijstmelk
50 ml zonnebloemolie of kokosvet
250 gr bruine basterdsuiker of agavesiroop of rijststroop of combi rijststroop/appelstroop
6 eetl. koekkruiden
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minutenVerwarm de oven voor op 180 ºC.
Snijd de pompoen doormidden (schillen hoeft niet), verwijder de pitten en het hooi en snijd hem in stukken. Kook de pompoen in een laagje water in 5-10 minuten zacht. Giet het water af en pureer de pompoen met een aardappelstamper.
Roer in een kom de overige ingrediënten, samen met de zuidvruchten en de pompoenpuree tot een stevig beslag. Stort het beslag in een siliconen bakvorm en bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar in de op 180 ºC voorverwarmde oven.
Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.
Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram