JACKFRUIT GORDITA’S MET RODE MOLE-SAUS, BONEN EN AVOCADO-DIP

BEREIDINGSTIJD

< 90 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

1 blikje jonge jackfruit (à 550 g), afgespoeld en uitgelekt
2 maïskolven
zout
2 el plantaardige olie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
1 steranijs
3 kruidnagels
2 el komijnzaad, gekneusd
mespunt asafoetida (duivelsdrek; toko of online)
50 g abrikozen (ongezwaveld), grofgehakt
1 blikje zwarte bonen (à 400 g), afgespoeld en uitgelekt
100 ml warme groentebouillon
1 tl chipotlepoeder (gemalen chipotlepepers)
1 bosje koriander, grofgehakt
12 gordita’s (mini-tortillawraps)
1 avocado, schoongemaakt
3 el limoensap + extra
1 el groene Tabasco
4 el yoghurt
1 dikke plak ananas, geschild
1 jalapeñopeper, in ringen, ter garnering
125 ml vegan zure room, om erbij te serveren (optioneel)
1 flesje sweet chilisaus, om erbij te serveren el plantaardige olie
RODE MOLE-SAUS
50 g blanke amandelen
2 chipotlepepers in adobosaus, grofgehakt
4 el tomatenpuree
2 el gedroogde cranberries
2 el donkere agavesiroop
3 el sinaasappelsap
2 el plantaardige olie + extra
1 el tamari
1 tl piment
1 tl kaneel
1 el paprikapoeder
1 el cacaopoeder

Deel dit recept

Bereiding

Bekijk ook deze recepten