Heerlijke vegan Japanse handrolletjes uit het nieuwe boek ‘Asian Green‘ door Ching-He Huang.
De Aziatische keuken staat bekend om de heerlijke en verrassende gerechten, die vaak traditioneel al vegan zijn. In Asian Green verzamelt Ching-He Huang de lekkerste plantaardige gerechten van over het hele Aziatische continent. De recepten zijn snel te maken, geschikt voor elke dag en zitten vol eiwitrijke ingrediënten zoals peulvruchten, granen en tofu. Van ontbijtjes tot wokgerechten en van party food tot desserts. Gerechten zoals misopannenkoekjes met mais & zoete aardappel, Koreaanse zeewiersoep of gerookte-tofudumplings in zoetzure bouillon halen het beste uit de Aziatische keuken naar boven.
Ik ben dol op Japanse handrolletjes. Niet alleen zijn ze geweldig als gezond, licht avondmaal; ze zijn ook zó leuk om in elkaar te zetten en te eten! Bovendien is dit een veel relaxtere manier om van sushi te genieten: je kunt het idee van ‘perfecte rollen’ helemaal loslaten. Dit gerecht is dan ook ideaal voor (kinder)feestjes, waarbij iedereen aan de slag kan met zijn eigen rolletjes, en als onderdeel van een shared dinner!