Jerk’-knolselderij met sambal en limoenaioli

Originele recepten voor een heerlijke BBQ met veel groenten!

Tip voor mensen die gewend zijn vlees op de BBQ te doen: Dit proeft als een legendarische steak. Zelfde bite. Licht gekarameliseerd. Met rooksmaak.

BEREIDINGSTIJD

90+ minuten >

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

1 KNOLSELDERIJ, GESCHILD
2 EETL. OLIJFOLIE
4 AUGURKEN, OF 8 COCKTAILAUGURKJES
8 EETL. GEBAKKEN UITJES
1 RODE UI, GESNIPPERD
4 TENEN KNOFLOOK, GEPERST
4 CM VERSE GEMBERWORTEL
1 EETL. GEDROOGDE TIJM
1 GEDROOGD CHILIPEPERTJE
1 THEEL. GEMALEN NOOTMUSKAAT
1 THEEL. GEMALEN PIMENT
1 THEEL. KANEEL
1 EETL. HONING
1 EETL. SOJASAUS
2 THEEL. GROF ZEEZOUT
1 RODE CHILIPEPER, FIJNGEHAKT
1 RODE PAPRIKA, FIJNGEHAKT
1 RODE UI, GESNIPPERD
2 EETL. KORIANDER, FIJNGEHAKT
4 EETL. MAYONAISE
1 EETL. ZURE ROOM
RASP EN SAP VAN 1 BIOLOGISCHE LIMOEN
1 TEEN KNOFLOOK, GEPERST

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten. Maak de marinade voor de knolselderij door in een vijzel of met een staafmixer de ui, knoflook, gember, tijm, chilipeper en specerijen te mengen. Stamp of pureer tot een grove pasta.
Voeg de honing, sojasaus en het zeezout toe en meng goed.

Leg 3 vellen aluminiumfolie over elkaar heen die groot genoeg zijn om de knolselderij in te pakken. Leg de knolselderij
op de folie en bedek hem volledig met de marinade. Schenk de olijfolie erover en vouw de aluminiumfolie eromheen.

Leg het pakket op de barbecue en rooster de knolselderij afgedekt circa 1½ uur. Test met een mes of de knolselderij gaar is. Als je
nog weerstand voelt vouw je het pakket weer dicht en rooster je nog 30 minuten langer.

Maak ondertussen de sambal door met een vijzel of staafmixer de chilipeper te stampen of pureren met de paprika, rode ui en koriander. Breng op smaak met zout.

Meng voor de limoen-aioli in een kom de mayonaise, zure room, de rasp en het sap van de limoen en de knoflook. Voeg
extra limoensap toe als je de saus frisser wilt hebben. Snijd de gare knolselderij in plakken en serveer met de sambal, limoen-aioli en
augurken.

Bestrooi vlak voor het serveren met de gebakken uitjes.

Hardcover
ISBN: 9789038805566
Prijs: € 22,99
Publicatiedatum: 08-04-2019
Fotograaf: Anker van Warmerdam

Bestel hier!

Bekijk ook deze recepten