Recept uit Foodies Magazine i.s.m. de Vegetariërsbond.
Kelpnoedels zijn gemaakt van kelp, een snelgroeiend bruine alg. Kelp leeft diep onder de zee. In dit recept wordt het gecombineerd met andere eiwitbronnen zoals shiitake en zeewier.
Recept uit Foodies Magazine i.s.m. de Vegetariërsbond.
Kelpnoedels zijn gemaakt van kelp, een snelgroeiend bruine alg. Kelp leeft diep onder de zee. In dit recept wordt het gecombineerd met andere eiwitbronnen zoals shiitake en zeewier.
150 g verse kombu bruin zeewier, biologische supermarkt
300 g kelpnoedels
1 el olie
200 g shiitakes in dunne plakjes
100 g wakame
1 el sesamolie
2 el sojasaus
4 lente-uitjes in fijne ringen
vegetarische variant van Furikake sesam-zeewierstrooisel, biologische supermarkt
Week de kombu 3 minuten in koud water. Laat uitlekken en hak het zeewier grof.
Kook de kelpnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen de olie in een wokpan en bak er op hoog vuur de shiitakes 4-5 minuten in. Voeg de wakame toe en zet het vuur laag. Breng op smaak met de sesamolie, de sojasaus. Giet de noedels af en meng ze erdoorheen.
Verdeel de noedels over kommen en strooi er de lente-ui en de furikake overheen.
Per portie: ca. 229 kcal
7 g eiwit | 16 g vet | 5 g koolhydraten