Voedingswaarde per portie
Eiwitten: 23 g
Vetten: 17 g
Koolhydraten: 55 g
Vezels: 11 g
Calorieën: 510 kcal
Kerrie bowl met tempeh
Ingrediënten
- 200 g tempeh, in blokjes
- 200 g basmatirijst, ongekookt
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 broccoli, in roosjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 200 ml kokosmelk (lichte variant)
- 2 el currypasta (gele of rode)
- 100 g kikkererwtenmeel
- 2 el sojasaus
- 2 el olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkumapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander, ter garnering
Bereiding
- Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart en houd warm.
- Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tempehblokjes toe en bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Voeg 1 el sojasaus toe tijdens het bakken om de tempeh extra smaak te geven. Haal de tempeh uit de pan en zet apart.
- Verhit de resterende 1 el olijfolie in dezelfde pan. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak 3-4 minuten tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de broccoli en rode paprika toe en bak 5 minuten mee tot de groenten iets zachter zijn.
- Roer de currypasta, komijnpoeder en kurkumapoeder door de groenten en bak 1 minuut mee om de specerijen vrij te laten komen. Voeg het kikkererwtenmeel toe en roer goed door de groenten. Dit zal helpen de saus te verdikken.
- Giet de kokosmelk in de pan en roer alles goed door. Laat de saus zachtjes pruttelen tot deze is ingedikt, ongeveer 5-10 minuten. Voeg de resterende 1 el sojasaus toe en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de rijst over 4 kommen. Schep de groente-kerriesaus met de tempeh bovenop de rijst. Garneer de kerrie bowl met verse koriander.