Khudra bil furn

Soms wil ik gewoon wat anders. Iets nieuws!
Bij mijn omzwervingen en zoektocht kwam ik onlangs de Libanese keuken tegen. Zo lekker!
En zo gezond vanwege al die groenten, kruiden en specerijen – en helemaal niet moeilijk om te maken!

Dit gerecht is lekker met Fattet al sabanekh (Spinazie met yoghurt en sesampasta) en yoghurtsaus.

BEREIDINGSTIJD

< 60 minuten

GESCHIKT VOOR

6 personen

Ingrediënten

6 eetlepels olijfolie
6-8 grote tomaten
4-6 (zoete) aardappels of pastinaak, geschild en kort voorgekookt (niet helemaal gaar, maar wel zacht)
2 courgettes
2 uien
2 rode paprika’s
bosje peterselie, fijngehakt
bosje munt, fijngehakt
sap van 1 citroen
2 teentjes knoflook
(grijs) zeezout en versgemalen peper
beetje boter
yoghurt
pitabroodjes

Deel dit recept

Bereiding

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/

Bekijk ook deze recepten