Een heerlijke smaakvolle burger, als snack of als onderdeel van een warme maaltijd. Varieer zelf met verschillende peulvruchten of bijvoorbeeld op een bedje met nog meer (snij) bonen!
Kikkererwtenburger
Ingrediënten
240 gr kikkererwten gaar
2 ui
2 teen knoflook
1 ei
8 zongedr. tomaat
1 cm gemberwortel
0.5 Spaanse peper
3 el havermout
1 tl zout
4 el kokosolie
evt. sesamzaadjes ter garnering
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minutenPel knoflook en ui en snijd ze wat fijner.
Snijd de zongedroogde tomaten ook wat kleiner. Schil en rasp de gember. Doe alle ingredienten behalve de kokosolie in een keukenmachine en maal fijn.
Doe een stuk folie op een grote snijplank.
Vorm met natte handen burgers van de massa. Bestrooi de burgers aan beide kanten met sesamzaadjes Laat 10 minuten op een koele plaats opstijven.
Verhit een eetlepel kokosolie op een matig vuur en bak de burgers per kant in ca. vijf minuutjes per kant goudbruin. Let op dat het vuur niet te hoog staat. Je kunt de burgers ook in de oven op een stuk bakpapier bakken. Reken dan zo’n 20 minuten. Keer ze halverwege een keertje voorzichtig om.