We geven de populaire schotel waarin vis gemarineerd wordt in frisse tiger milk, een plantaardig jasje! Schrik niet, er komt voor deze tijgermelk geen dier aan te pas: met een marinade van limoensap, sinaasappel, rode ui en olijfolie is de basis van dit gerecht gelegd. Laat de knolselderij één tot twee uur marineren en serveer vervolgens met zelfgebakken maispopcorn. Een feestje op je bord!
Knolselderij-‘ceviche’ met popcorn
Ingrediënten
1 knolselderij, geschild en in dunne linten
3 romatomaten, in kleine blokjes
1 sinaasappel, gepeld en grof gehakt
1 rode ui, gesnipperd
3 limoenen, het sap
3 el extra vierge olijfolie
5 g koriander, fijngehakt
zout en peper
40 g popcorn mais
2 el zonnebloemolie
0.5 tl zout
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten1. Meng voor de ceviche de knolselderij, romatomaten, sinaasappel, rode ui, het limoensap en de extra vierge olijfolie in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt 1-2 uur marineren in de koelkast.
2. Maak nu de popcorn. Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem op middelhoge temperatuur. Voeg de popcorn mais toe en doe de deksel op de pan. Schud, wanneer het poffen begint, de pan af en toe heen en weer. De popcorn is klaar wanneer er 3 seconden geen pof te horen is. Haal van de warmtebron, voeg het zout toe en schud het geheel door elkaar. Laat de popcorn kort afkoelen.
3. Haal de knolselderij-‘ceviche’ uit de koelkast.
4. Gebruik een tang om de knolselderijlinten kloksgewijs te verdelen over een serveerbord. Schep hier het tomaten-mengsel overheen. Garneer met koriander en de zoute popcorn. Serveer direct.
De Vega Atlas neemt je mee op een vegetarische wereldreis
In De vega atlas laat Isabel Boerdam je in meer dan 160 toegankelijke recepten zien hoe divers de vega(n) keuken is, waar dan ook ter wereld. Laat je verrassen door onbekende ingrediënten, kruiden en specerijen. Proef wat alle wereldkeukens te bieden hebben en sta versteld van de mogelijkheden!
Bestel het boek hier!