KOKOS-CRÈME-BRÛLÉE

Recept uit ‘50 X Vegan Zuivel‘ door Marleen Visser.

Of je nou 100% vegan bent of gewoon iets vaker plantaardig probeert te eten, het vinden van goede én lekkere zuivelvervangers kan lastig zijn. Maar daar komt nu verandering in. Marleen Visser leert je hoe je alle soorten vegan zuivel makkelijk zelf thuis kunt maken. Denk aan plantaardige drankjes, maar ook aan heerlijke cashewkaasjes, plantaardige chocolademousse of een vegan meringue. Dat is pas smullen geblazen!

Dit is denk ik mijn favoriet uit dit boek. Een krokant karamellaag je,met daaronder een silky crème die nog een beetje warm is van de brander.
Je kunt mij ervoor wakker maken! -Marleen Visser

BEREIDINGSTIJD

90+ minuten >

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

40 g ongebrande cashewnoten (8 uur geweekt in 200 ml water met een snufje gemalen zeezout, afgespoeld)
400 ml kokosmelk
1 el + 1 tl arrowroot
0.75 tl agar agar
70 g ahornsiroop
1 tl vanille-extract
snufje gemalen kurkuma
snufje gemalen zeezout
4 el rietsuiker

Deel dit recept

Bereiding

1. Meng alle ingrediënten, behalve de rietsuiker, in een keukenmachine of blender en mix tot een glad mengsel. Giet het mengsel in een kleine steelpan en breng, op laag vuur, al roerend aan de kook. Laat het mengsel minimaal 2 minuten al roerend zachtjes koken.

2. Verdeel het mengsel over de vormpjes, laat iets afkoelen en zet minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.

3. Verdeel vlak voor serveren de rietsuiker over de crème brûlée en brand de suiker met de crème-brûléebrander, of even onder de grill van de oven, tot de suiker gesmolten is.
Serveer direct.

Bekijk ook deze recepten