Kokos-kikkererwten soep
Ingrediënten
2 eetl gearomatiseerde wokolie
1 ui
2 tenen knoflook
1 theel kerriepoeder
500 g aardappelen
1 l water
250 ml kokosmelk
0.5 theel zout
200-400 g kikkererwten
1 courgette
1 eetl citroensap
100-200 g spinazie
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minutenVerwarm de olie in een grote (soep)pan en bak de fijngesneden ui op zacht vuur een paar minuten, totdat deze glazig is. Voeg de fijngesneden knoflook en kerriepoeder toe en laat nog 1 minuut meebakken.
Doe de in dobbelsteentjes gesneden aardappelen toe en roer. Voeg kokosmelk en water toe en laat 10 minuten doorkoken.
Voeg kikkererwten en de in kleine dobbelsteentjes gesneden courgette toe en laat nog paar minuten koken totdat de courgette gaar is. Breng op smaak met citroensap en voeg tot slot de grof gesneden (gewassen) spinazie toe. Breng verder op smaak met zout en peper.