Deze heerlijke pudding is onderdeel van één van onze kersmenu’s. Bekijk alle kerstmenu’s op onze kerstpagina.
Kokospudding met hazelnootsaus
Ingrediënten
300 ml melk
150 ml kokosmelk
40 g rietsuiker
0.5 mespuntje vanillepoeder
70 g spelt- of tarwemeel
200 ml slagroom
80 g hazelnootpasta
1 el sinaasappelmarmelade
2 el kokos, geraspt en licht geroosterd
4 plakken kiwi
8 stervruchten (carambola)
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minutenBreng de melk en de kokosmelk aan de kook. Voeg de suiker, vanille en het meel toe. Zet de warmtebron uit en laat ongeveer 5 minuten wellen. Roer tussendoor om. Spoel puddingvormpjes uit met koud water, verdeel daarin de meelmassa en laat koud worden.
Breng voor de saus de slagroom aan de kook en roer er de hazelnootpasta en de marmelade door. Serveer naar smaak warm of koud. Stapel op elk bord twee puddinkjes op elkaar met steeds 1 stervruchtje ertussen en 1 erbovenop. Garneer de borden met de kiwi en de geraspte kokos. Druppel een deel van de saus over het dessert en geef de rest er apart bij.