Recept uit JA, IK GRIL! VEGETARISCH
Deze met hüttenkäse gevulde komkommerbootjes zijn heerlijk zomers en verfrissend. Eenvoudig te maken én overheerlijk!
Recept uit JA, IK GRIL! VEGETARISCH
Deze met hüttenkäse gevulde komkommerbootjes zijn heerlijk zomers en verfrissend. Eenvoudig te maken én overheerlijk!
200 g gedroogde kidneybonen
200 g gedroogde witte bonen
(koolzaad)olie om in te bakken
400 g vegetarisch gehakt
175 g vegetarische spekjes
1 gesnipperde ui
1 fijngehakte groene peper (zaadlijst verwijderd)
250 g kastanjechampignons in plakjes
2 el rietsuiker
150 ml smokey BBQ-saus
2 el appelstroop
1 el Engelse mosterd
1 el bonenkruid
zout en peper naar smaak
BEREIDING
Bereidingstijd: ca. 25-30 minuten inclusief wachttijd
Temperatuur: ca 200 graden indirect met gesloten deksel
Schil komkommers en snijd de uiteinden af. Halveer ze in de lengte en schep de zaadlijsten er met een lepel uit. Maak de lente-uien schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Halveer de chilipeper en hak 1 helft uit.
Meng in een kom de hüttenkäse met de lente-ui, chilipeper, balsamico-azijn, olijfolie, honing, het zout en een snuf peper. Vul de komkommerhelften met het hüttenkäsemengsel.
Verhit de barbecue tot ongeveer 200 graden en gril de komkommerbootjes met gesloten deksel bij indirecte hitte 10-15 minuten.
Tip: Garneer de komkommerbootjes met verse dilletoppen en geef er stokbrood bij.