Komkommer Bootjes met Hüttenkäse en Lente-ui

Recept uit JA, IK GRIL! VEGETARISCH

Deze met hüttenkäse gevulde komkommerbootjes zijn heerlijk zomers en verfrissend. Eenvoudig te maken én overheerlijk!

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

200 g gedroogde kidneybonen
200 g gedroogde witte bonen
(koolzaad)olie om in te bakken
400 g vegetarisch gehakt
175 g vegetarische spekjes
1 gesnipperde ui
1 fijngehakte groene peper (zaadlijst verwijderd)
250 g kastanjechampignons in plakjes
2 el rietsuiker
150 ml smokey BBQ-saus
2 el appelstroop
1 el Engelse mosterd
1 el bonenkruid
zout en peper naar smaak

Deel dit recept

Bereiding

BEREIDING
Bereidingstijd: ca. 25-30 minuten inclusief wachttijd
Temperatuur: ca 200 graden indirect met gesloten deksel

Schil komkommers en snijd de uiteinden af. Halveer ze in de lengte en schep de zaadlijsten er met een lepel uit. Maak de lente-uien schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Halveer de chilipeper en hak 1 helft uit.
Meng in een kom de hüttenkäse met de lente-ui, chilipeper, balsamico-azijn, olijfolie, honing, het zout en een snuf peper. Vul de komkommerhelften met het hüttenkäsemengsel.
Verhit de barbecue tot ongeveer 200 graden en gril de komkommerbootjes met gesloten deksel bij indirecte hitte 10-15 minuten.
Tip: Garneer de komkommerbootjes met verse dilletoppen en geef er stokbrood bij.

Bekijk ook deze recepten