“Mijn moeder was jarig en een van haar vriendinnen maakte meloensoep als voorgerecht. Heerlijk zoet en kruidig dankzij de basilicum.
Een lekkere opkikker met de witte wijn en verrassend dankzij de geitenkaas. Mooi voorgerechtje of luxe lunch!”
Koude MeloenSoep met Geitenkaas
Ingrediënten
5 g basilicum
800 g galiameloen
200 ml witte wijn
50 g zachte geitenkaas
zout en peper
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten1. Pluk 4 mooie blaadjes van het bosje basilicum, houd deze apart voor de garnering.
2. Snijd de meloen doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de meloen in parten en snijd het vruchtvlees uit de schil en in blokjes. Doe de meloenblokjes in de keukenmachine en blend met de witte wijn en het basilicum tot een gladde soep.
3 Proef, breng op smaak met zout en peper en meng nog een keer goed. Zet de soep minimaal 1 uur in de koelkast.
4 Schep de soep in kommen, verkruimel de geitenkaas boven de kommen en serveer met het achtergehouden basilicumblaadje als garnering.
Het lekker dikke kookboek De Vegabijbel van Isabel 'De Hippe Vegetariër' Boerdam is o.a. te koop bij Scheltema en Bol.com.