Koude noodles met Koreaanse komkommersalade en zoete tempeh

Van mitusmeatlessfood

Mitu Zaman maakt voor ons Koude noodles met Koreaanse komkommersalade en zoete tempeh klaar.

Een heel makkelijk noodles recept dat je zowel koud als lauwwarm kunt eten. Je gebruikt helemaal geen zout, alleen ketjap. De komkommer en de courgette snijd je in dunne plakjes, want hoe dunner hoe lekkerder. En het zachte binnenste van de komkommer en de courgette die je voor deze salade met een lepel verwijdert, kun je later weer gebruiken in een smoothie. Vind jij de smaak van koriander te dominant? Deze komkommersalade is ook super lekker met peterselie!

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

200 gram tempeh blokjes
1 teentje knoflook
1 rode ui
30 gram koriander
1 rode peper
1 komkommer
0.25 kwart courgette
1 eetlepel sesamzaad
150 gram noodles
2 eetlepels sojasaus
7 eetlepels citroensap
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel gembersiroop
2 eetlepels sesamolie

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: 30 minuten

Kook de noodles volgens de verpakking en spoel af met koud water. Meng er een lepel (sesam)olie doorheen zodat de noodles niet aan elkaar plakken.
Bak de tempehblokjes 2 minuten met zonnebloemolie in een hete pan. Voeg de ketjap toe en bak het nog twee minuten.
Snijd de komkommer in de lengte door de helft en haal de pitjes eruit. Doe het zelfde met de courgette. En snijd ze in dunne plakjes.
Snijd de ui, koriander en het rode pepertje.
Rooster de sesamzaadjes kort in een koekenpan.
Meng voor de dressing de genoemde ingrediënten.
Meng dan de dressing samen met de sesamzaadjes en de komkommersalade.

Bekijk ook deze recepten