Heerlijke en gezonde vegetarische en veganistische recepten uit de hele wereld, persoonlijke inleidingen bij elk recept, schijnbaar onbeperkte variatiemogelijkheden. Originaliteit ten top, een aanwinst!
Koude rijstepap met citrusstroop
Ingrediënten
150 g ronde zilvervliesrijst
250 ml water
800 ml amandelmelk of melk naar keuze
snufje zeezout
125 g blanke amandelen, gehakt
250 ml sap en geraspte schil van biologische sinaasappels of mandarijnen (ongeveer 2 grote sinaasappels)
0.5 tl kardemomzaadjes
1 el heldere honing (liefst onverhit)
Bereiding
Bereidingstijd: tot 60 minuten
Kook de rijst 2 minuten al roerend in het water in een pan met zware bodem. Schenk de melk erbij en breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 25 minuten zachtjes koken. Roer veel om te voorkomen dat de rijst aanbrandt. Voeg extra melk toe als dat nodig is – het moet heel romig worden. Voeg zout naar smaak toe.
Laat helemaal afkoelen en roer er dan de gehakte amandelen door. Maak ondertussen de citrussiroop. Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook. Draai het vuur meteen laag en laat zonder deksel op de pan inkoken tot nog de helft over is – dat duurt ongeveer 20 minuten. Proef en voeg eventueel meer honing toe.
Giet door een fijne zeef in een kom om de kardemomzaadjes eruit te zeven. Schep de afgekoelde rijst in glazen en besprenkel met een lepel van de citrussiroop. De rijst kan 3-5 dagen in de koelkast bewaard worden, de siroop blijft een week goed.
De vegetarische recepten in The Green Kitchen Travels zijn geïnspireerd op de smaken en gerechten die ze op hun vele reizen zijn tegengekomen. Laat je inspireren door hun reizen en begin de dag met wafels van pompoen en amandel uit San Francisco, zet tussen de middag je tanden in een Thaise noedelloze pad thai en geniet 's avonds van een linzensoep uit Sri Lanka.
Via hun populaire foodblog 'Green Kitchen Stories' inspireren David Frenkiel en Luise Vindahl al jarenlang een enorme groep mensen met hun prachtig gefotografeerde vegetarische recepten. De Zweed en Deense ontmoetten elkaar in Italië. Dat ze zich het meest thuis voelen als ze niet thuis zijn, wordt duidelijk als ze besluiten een wereldreis te maken wanneer hun dochtertje Elsa nog maar 7 maanden oud is.
Makkelijk verkrijgbare ingrediënten en heldere instructies, een gegarandeerd succes!