“Als kind maakte mijn moeder vaak Spaans-Arabische tortilla, waar dit de Perzische variant van is. Mijn versie is er een met een berg kruiden en wat doperwten voor extra groenten. Hij is in no time tot het laatste puntje op, Besaha!”
Kuku sabzi door Chef Toub
Ingrediënten
blaadjes van 1 bosje koriander
blaadjes van 1 bosje platte peterselie
1 bosje bieslook
1 bosje dille
200 gram doperwten, uit de diepvries
8 (biologische) eieren
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl kaneel
zout en versgemalen zwarte peper
1 bosje lente-ui, in ringetjes
2 eetlepels Turkse yoghurt, plus extra voor erbij
50 gram gedroogde cranberry’s
100 gram walnoten, geroosterd en gehakt
2 el olijfolie
1 tl sumak, om te garneren
Bereiding
Voorbereiding:
1. Hak de verse kruiden fijn, en bewaar wat hele blaadjes voor de garnering.
2. Doe de doperwten in een vergiet en spel ze af onder koud water.
Bereiding:
3. Doe de eieren in een kom en klop ze los. Voeg het komijnzaad en de kaneel toe en flink wat zout en peper. Voeg de doperwten, lente-ui, gehakte kruiden, yoghurt, cranberry’s en walnoten toe en meng goed.
4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan. Leg het deksel op de pan en laat de kuku sabzi in 12-15 minuten stollen.
5. Serveer de kuku sabzi met wat Turkse yoghurt en garneer met de sumak en bewaarde verse kruiden.
Dit recept is afkomstig uit het boek ‘Vega Arabisch’ en is geschreven door Chef Toub. In dit boek vind je vegetarische en plantaardige gerechten uit de Arabische keuken.
Benieuwd naar het boek? Je kunt het kookboek hier aanschaffen.
PS: Mounir heeft ook een nieuw kookboek uitgegeven in 2024: Het Ramadan Kookboek