Latkes met Appelmoes

“Het beste recept voor Latkes? Mijn broer Micha vragen of hij ze wilt bakken. Want niemand maakt zulke goede, krokante en lekkere latkes als hij”. ~Esther Erwteman

BEREIDINGSTIJD

< 60 minuten

GESCHIKT VOOR

6 personen

Ingrediënten

6 grote aardappelen
1 grote ui
3 eieren
100 gram bloem
1 eetlepel zout
4 appels
water

Deel dit recept

Bereiding

Schil de aardappels en de ui en gooi de schillen weg.
* Rasp met de hand of keukenmachine alle aardappels en de ui. Schep de rasp over in een theedoek en knijp overtollig vocht er boven de gootsteen uit. Doe dan terug in de mengkom.
* Voeg de eieren, het bloem en zout toe.
Meng met je handen tot een mooi samenhangend geheel.
* Kneed 20 gelijke platte koekjes.
* Giet olie in de pan, laat deze heel heet worden en laat dan de koekjes stuk voor stuk in de pan glijden.
*Bak beide kanten krokant en laat ze hierna uitlekken op keukenpapier.

APPELMOES
* Hak 4 appels in parten, schil ze en haal het klokhuis er uit.
* Doe een dun laagje water in een pan en voeg de appels toe. Verwarm langzaam op het vuur tot de appels zacht en gaar zijn.
* Mijn oma deed er slagroom, suiker, kaneel en rozijnen doorheen en wel in zulke grote hoeveelheden dat je weinig appel meer kon proeven. Zelf voeg ik niets toe aan mijn appelmoes.

UIT HET KOOKBOEK

Dit recept komt uit het boek NOSH van Esther Erwteman, winnaar van onze LekkerVega Kookboekverkiezing 2020.

Het kookboek is uitverkocht maar wellicht nog tweedehands verkrijgbaar.

Bekijk ook deze recepten