Bereidingstijd: tot 20 minuten
Maal alle ingrediënten (behalve de olie) tot een grove mix in de keukenmachine of snijd alles fijn en meng het door elkaar. Is het te vochtig? Voeg dan extra (kikkererwten)meel toe. Is het te droog? Voeg een scheutje water of olie toe.
Maak kleine burgers. Doe het amandelschaafsel op een bord en druk beide kanten van de burgers hier voorzichtig in zodat ze ermee bedekt zijn.
Verhit een laagje van een 0,5 cm olie in een koekenpan. Bak de burgers ongeveer 5 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Laat de olie eerst heet worden (maar het mag NIET walmen; olijfolie gaat eerder walmen dan koolzaadolie dat een hoger verbrandingspunt heeft).
Eet ze met een lichte salade in een wrap, of met wat groentefrietjes van pastinaak of zoete aardappel uit oven of airfryer, of tussen volkoren ‘hamburger-broodjes’…
Budget Tips
Restjes over?
Bewaar het in de koelkast (max. 2 dagen) of vries het in (max.3 maanden).
Lente-uitjes gemakkelijk zelf kweken
Met een potje met aarde waar geen water in kan blijven staan, is het meeste werk al gedaan. Kweek lente-uitjes buiten in de tuin of op balkon, of gewoon in de keuken.
Zo doe je dat:
1. laat 4 à 5 cm over aan het uiteinde van gekochte lente-uitjes.
2. zet ze rechtop in een glas of potje met een bodempje water op een zonnige plek.
3. na een dikke week zul je zien je dat de wortels en de stengel van de uitjes al flink gegroeid zijn. Dit is het perfecte moment om ze over te planten in een pot met aarde.
Voeg geen bemesting toe.