In Syrië is citroen een basisingredient. Citroen is niet alleen heel gezond, maar versterkt ook het aroma van elk gerecht.
In plaats van Nederlandse vermicelli heb ik platte Japanse rijstnoedels gebruikt. Dat stond erg leuk. – Birgit
Libanese Spinazie Linzen soep
Ingrediënten
olijfolie
1 ui
4 teen knoflook
1 l water of bouillon
200 g kleine bruine linzen
2 tl komijn
0.5 tl kaneel
300 g spinazie
75 g vermicelli
0.5 -1 citroen
zout/peper
bosje koriander
Extra citroen
Bereiding
Bak de gesnipperde ui goudbruin in een soeppan met dikke bodem, voeg ook een beetje zout toe. Laat de zeer fijn gesneden knoflook even meebakken en voeg dan het water samen met de linzen en de specerijen toe. Laat zachtjes koken totdat de linzen gaar zijn – meestal zo’n 30-40 minuten.
Snijd de spinazie fijn.
Voeg -als de linzen zacht gekookt zijn- de vermicelli toe en kook gaar. Voeg op het laatst ook de spinazie en het citroensap toe. Breng verder op smaak met zout en peper en eventueel nog wat meer citroensap.
Serveer met grof gehakte koriander en eventueel nog een extra schijfje citroen zodat iedereen de soep nog een beetje meer op smaak kan brengen.
Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.
www.kok-aan-huis.com