Recept uit ‘Vegan Comfort‘ door Milou van der Will.
Milou van der Will -bekend van o.a. de thrillers Rood licht en de Benthe Berg-reeks- debuteerde succesvol met haar eerste kookboek Vegan East in 2020. Ze laat zien hoe je (oosterse) recepten in een plantaardige jas steekt. Na Vegan East verscheen ook ‘Vegan Summer’ en nu haar nieuwste boek ‘Vegan Comfort’.
In Vegan Comfort neemt Milou van der Will je mee naar haar winterkeuken. Het boek biedt meer dan 100 plantaardige recepten die uitblinken in originaliteit: paddo-rendang, spicy gele curry met fopkip en spinazie, teriyaki-tofu-sateh uit de oven of pastinaakkokoscake met limoenmerengue. Van troostrijke hoofd- en bijgerechten, lekkere buns en dumplings om te snacken, tot drankjes als mangobier met gin.
Geen uit de hand gelopen borrel is meer hetzelfde nu je dit recept kent. Op een gegeven moment is er natuurlijk honger, en hoewel een zak chips vrijwel altijd een goed idee is, kun je ook eens wat anders proberen. Het is al met al niet vreselijk veel werk en zeer de moeite waard (die dressing!).