Voedingswaarde per portie
Eiwitten: 23 g
Vetten: 10 g
Koolhydraten: 40 g
Vezels: 14 g
Calorieën: 430 kcal
Linzen chili met courgette noedels en extra bonen
Ingrediënten
- 150 g gedroogde rode linzen (ongekookt)
- 1 grote ui, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 500 ml groentebouillon
- 2 el olijfolie
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 150 g zwarte bonen (uit blik, uitgelekt)
- 200 g courgette noedels
- 100 g edelgistvlokken
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander, fijngehakt, ter garnering
Bereiding
- Spoel de rode linzen onder koud water en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui toe en bak 3-4 minuten tot de ui zacht en glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de blokjes rode en gele paprika toe aan de pan en bak 5 minuten mee totdat de paprika’s zacht beginnen te worden.
- Roer het chilipoeder, komijnpoeder, paprikapoeder en gedroogde oregano door de groenten en bak de specerijen 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
- Voeg de linzen, tomatenblokjes en groentebouillon toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat de chili 20-25 minuten zachtjes sudderen, of totdat de linzen gaar zijn en de saus is ingedikt.
- Voeg de zwarte bonen toe aan de pan en roer goed door. Voeg vervolgens de courgette noedels toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes doorkoken, zodat de courgette noedels iets zachter worden.
- Roer de edelgistvlokken door de chili voor een hartige, kaasachtige smaak. Breng de chili op smaak met zout en peper.
- Serveer de linzen chili in diepe borden, garneer met verse koriander en serveer direct.