fbpx

Linzen chili met courgette noedels en extra bonen

Voedingswaarde per portie
Eiwitten: 23 g
Vetten: 10 g
Koolhydraten: 40 g
Vezels: 14 g
Calorieën: 430 kcal

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

  • 150 g gedroogde rode linzen (ongekookt)
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 150 g zwarte bonen (uit blik, uitgelekt)
  • 200 g courgette noedels
  • 100 g edelgistvlokken
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander, fijngehakt, ter garnering

Deel dit recept

Tip: Deze chili kan goed van tevoren worden bereid en smaakt de volgende dag nog beter. Bewaar restjes in de koelkast en geniet er later in de week opnieuw van.

Bereiding

  1. Spoel de rode linzen onder koud water en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui toe en bak 3-4 minuten tot de ui zacht en glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  3. Voeg de blokjes rode en gele paprika toe aan de pan en bak 5 minuten mee totdat de paprika’s zacht beginnen te worden.
  4. Roer het chilipoeder, komijnpoeder, paprikapoeder en gedroogde oregano door de groenten en bak de specerijen 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
  5. Voeg de linzen, tomatenblokjes en groentebouillon toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat de chili 20-25 minuten zachtjes sudderen, of totdat de linzen gaar zijn en de saus is ingedikt.
  6. Voeg de zwarte bonen toe aan de pan en roer goed door. Voeg vervolgens de courgette noedels toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes doorkoken, zodat de courgette noedels iets zachter worden.
  7. Roer de edelgistvlokken door de chili voor een hartige, kaasachtige smaak. Breng de chili op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de linzen chili in diepe borden, garneer met verse koriander en serveer direct.

Bekijk ook deze recepten