Een heerlijke linzencurry waarbij je ook kunt variëren. Zie hieronder.
Linzencurry met tofu en cashewnoten
Ingrediënten
1 pak tofu
4 eetlepels olie
50 ml shoyu soyasaus
1 ui
2 teentjes knoflook
sambal naar smaak
1 cm verse gemberwortel
1 eetlepel kerrie
1 blik linzen
1 rode paprika
1 prei
200 g oesterzwammen
75 g cashewnoten
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minutenBak de tofu 10 minuten in de olie totdat hij een knapperige goudgele korst heeft gekregen. Haal met een schuimspaan uit de pan en giet de soyasaus erover heen.
Fruit in dezelfde pan evt. met een beetje nieuwe olie de fijngesnipperde ui en knoflook met gemberwortel, sambal en kerrie. Voeg fijngesneden paprika, prei en oesterzwammen toe en bak tot beetgaar. Voeg nu de uitgelekte linzen toe en breng op smaak met zout en peper.
Schep de tofu en de cashewnoten door het gerecht.
Serveer met rijst en een frisse salade.
Helemaal feestelijk wordt dit gerecht met een smeuïge pompoenpuree.
Eet smakelijk!
Tip:
Een scheutje kokosmelk door de rijst geeft een extra oosterse bite aan het gerecht.
Tip:
Pers altijd het vocht uit de tofu dan krijg je hem makkelijker knapperig. Dat kan op verschillende manieren:
Leg het blok tofu tussen twee snijplanken en leg op de bovenste snijplank iets zwaars. Laat dit ongeveer een half uur (langer mag ook) liggen om zo veel mogelijk vocht eruit te krijgen.
Snelle methode: wikkel de tofu in een theedoek en druk langzaam het vocht eruit.
Vries de tofu in. Als hij ontdooit verliest de tofu vocht. Hierdoor krijg je een steviger structuur.
Meer weten over tofu? Kijk hier.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/