LOADED HALLOUMIBURGER

Recept uit Foodies Magazine i.s.m. de Vegetariërsbond.

De kaassoort Halloumi is eiwitrijk, waardoor het een goede vervanger is voor een vleesburger. Door Halloumi te bakken wordt het krokanter en is het lekker in combinatie met een krokante burger. Let op: Halloumi is alleen vegetarisch als het gemaakt is met vegetarisch of microbieel stremsel. Lees daarvoor het etiket – staat er er alleen “stremsel”, dan is die halloumi *niet* geschikt.

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

4 el polenta maismeel
1 ei geklutst
1 blok halloumi 225 g, in 2 dikke plakken
(versgemalen) zwarte peper
1 tl gedroogde oregano
350 g Franse frietjes diepvries
2 el zonnebloemolie
2 hamburgerbroodjes
2 el mayonaise
4 blaadjes romainesla gewassen
0.5 rode ui in ringen
chilisaus

Deel dit recept

Bereiding

ZO MAAK JE HET

Doe de polenta en het ei elk apart in een diep bord. Bestrooi de plakken halloumi met zwarte peper en oregano en haal de plakken achtereenvolgens door het ei en de polenta, klop het teveel aan polenta eraf.
Bereid de Franse frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de plakken halloumi aan beide kanten goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Halveer de burgerbroodjes en rooster ze op de snijkant kort in een droge koekenpan.
Bestrijk de onderste broodjeshelften met de mayonaise, beleg met de sla, de halloumi, de uienringen en een flinke hand van de krokant gebakken frietjes. Maak af met chilisaus naar smaak, leg de andere helft van de broodjes er bovenop en druk goed aan. Serveer er de rest van de frietjes bij.
Per burger: ca. 1139 kcal | 41 g eiwit | 67 g vet | 91 g koolhydraten

Bekijk ook deze recepten