Bereidingstijd: 15 min
Tijd in de oven: 32 min -150ºC
Tijd in de koelkast: 30 min
Zo maak je het:
De oven voorverwarmen op 150ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier.Roer alle droge delen (de eerste 4 ingrediënten uit het rijtje) in een mengkom.
Smelt de kokosolie en meng met het vanille-extract en de vloeibare stevia tot een papje. Voeg het papje toe aan het droge mengsel in de mengkom. Roer het er goed door en voeg tenslotte de kokosyoghurt
toe aan het mengsel. Roer alles nog een keer goed door en kneed met je (schone) handen tot een deegbal.
Verdeel de deegbal in 9 gelijke delen en rol de plukjes deeg tussen je handen tot balletjes. Leg de balletjes op de met bakpapier beklede bakplaat en druk ze licht plat tot ze ongeveer allemaal hetzelfde formaat hebben.
Bak ze in circa 32 minuten en/of totdat ze heel licht goudgeel zijn. Laat ze afkoelen en plaats ze tenminste 30 minuten in de koelkast om iets steviger te laten worden.
Minitaartjes:
Deze koeken zijn heerlijk zoals ze zijn. Maar wil je in een handomdraai minitaartjes creëren? Beleg dan de koeken met een schepje Choco Cream (recept blz. 266) en/of Whipped Coconut Cream (recept blz.
244).
Meng ook eens een deel van de bereidde Whipped Coconut Cream
met een snufje Blue Majik poeder*/ blauw spirulina poeder; voedzaam
en mooi!
Garneer met plakjes aardbei, blauwe bessen, een plakje vijg, kleingemaakte partjes mandarijn. Bestrooi optioneel met raw en puur cranberry poeder.
Ik zorg dat ik altijd een paar blikken kokosmelk in de koelkast heb staan. Silken tofu is lang houdbaar, ligt ook vaak in mijn koelkast.
Nog sneller?
Alleen met (low-carb)fruit beleggen kan natuurlijk ook. Een verse vijg bevat circa 6-7 kh per stuk.