Dit recept voor heerlijke Aziatische springrolls is beschikbaar gesteld door lunchroom Bluebirds in the Backyard.
Lucky Spring Rolls
Ingrediënten
12-15 rijstvellen
100g wortel
radijs
kiemgroente
2 paprika’s
1 komkommer
75g mihoen
munt
saté- of pindasaus naar wens
Bereiding
Snijd van te voren alle groenten, zodat je in één keer door kan werken
2. Kook 2 stukken mihoen, giet af en spoel met koud water af. Knip of snijd een paar keer door voor makkelijk gebruik
3. Maak de satésaus
4.. Snijd een aantal komkommerschijfjes en radijsschijfjes doormidden
5. Leg een paar muntblaadjes klaar
6. Zet een RVS-schaal met warm water klaar waar de rijstvellen in passen
7. Week 1 rijstvel totdat deze soepel begint te worden (niet té soepel)
8. Leg het rijstvel op je werkoppervlak en beleg (iets boven het midden) met:
– 3 halve schijfjes komkommer
– 2 reepjes paprika
– Klein plukje julienne wortel
– Evenveel mihoen als wortel –
– Klein plukje kiem
– 3 halve schijfjes radijs
– 2 muntblaadjes helemaal bovenaan
9. Rol de springroll op als een burrito: eerst de onderste helft over de vulling heen, 1x rollen, dan de zijkanten erbij vouwen en geheel oprollen. Rol stevig!