Bereidingstijd 30 minuten
Voor 4 personen
Meng het lijnzaad met heet water in een kommetje met een garde en zet apart.
Doe de portobellomarinade ingrediënten in een ruime kom en meng met een garde. Leg de portobello’s op hun hoedje in de marinade. Schep met een lepel de marinade over de portobello’s en zet apart.
Doe de overige ingrediënten samen met het lijnzaad in de keukenmachine en blend het geheel. Het geeft niet als er kleine stukjes lupinebonen zichtbaar zijn.
Maak een grote bal van het mengsel en de verdeel vervolgens in vier gelijke stukken. Draai vier ballen en maak de burgers door met je hand zachtjes op de bal te drukken totdat een mooie burger vormt.
Verhit een ruime pan en bak de portobello’s samen met de overgebleven marinade op middelmatige temperatuur, ongeveer 3 minuten. Draai ze halverwege om.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoge temperatuur, voeg de burgers en de uien toe aan de pan, zodra de pan goed heet is en bak de burgers en uien in 5-6 minuten gaar op middelmatige temperatuur. Draai de burgers na 3 minuten om.
Haal de portobello’s van de warmtebron en bedek de hoedjes met sesamzaadjes.
Serveer de lupineburger op een portobellobroodje met saus naar keuze, bijvoorbeeld smokey barbecuesaus. Garneer met sla, tomaat, augurk en langzaam gegaarde roze
zoete ui.