MAKKELIJKE GLUTENVRIJE PANNENKOEKJES

Van Eva in Fruit Paradise

Dit gerecht van Eva is zo simpel: je hebt er alleen een vork en een bak voor nodig. Als je een pan met anti-aanbaklaag gebruikt, kun je zelfs zonder olie bakken. Gebruik voor deze gezonde pannenkoeken het liefst gespikkelde bananen, want hoe rijper hoe beter. Binnen een kwartiertje heb je een bord met overheerlijke pannenkoeken klaar. Je kunt ze versieren met sojayoghurt en blauwe bessen, of je dipt ze gewoon in wat hummus natuurlijk. Altijd lekker!

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen
pannenkoek

Ingrediënten

Boekweitmeel (1 cup, 237 ml)
1 rijpe Banaan
Amandelmelk (1 cup)
Kaneel
Gebroken lijnzaad (1 eetlepel)
Blauwe bessen
Agave siroop
Soja yoghurt

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: 20 minuten

Zet je (voorverwarmde) pan op het fornuis op middelhoog vuur.
Snijd of breek de bananen in stukjes boven de blender (zonder schil natuurlijk).
Voeg boekweitmeel, het gebroken lijnzaad en naar smaak kaneel toe. En als laatste de amandelmelk (mag ook andere “melk” zijn, maar net wat je in huis hebt).
Blend alles goed totdat je een goede mix hebt.
Daarna bakken maar, in een goede pan met anti-aanbaklaag kan dit vetvrij. Geen anti-aanbakpan? Gebruik dan plantaardige bakboter.
En als laatste versieren zoals jij dat lekker of mooi vindt.

Bekijk ook deze recepten