Makkelijke Ovenmaaltijd

Drukke dag gehad en eigenlijk geen zin meer om te koken? Dan is dit een makkelijke maaltijd waar je, als het eenmaal in de oven zit, geen omkijken meer naar hebt. Varieer met de groenten uit het seizoen. Vervang de halloumi eventueel voor vega-feta of laat het helemaal weg voor een plantaardige variant.

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

2 personen

Ingrediënten

1 grote zoete aardappel
2 medium vastkokende aardappels
1 courgette
1 paprika
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
10 cherry tomaatjes
1-2 tl gedroogde rozemarijn, tijm of oregano
200 gram halloumi
peper en zout naar smaak

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minutenTotale tijd: 35 minuten

Verwarm de oven voor op 220 graden, haal de bakplaat uit de oven en leg een vel bakpapier erop.

Was de aardappels en snijd in blokjes van 1,5 cm, met schil en al.

Hussel om met olijfolie, en breng op smaak met zout en peper olijfolie. Verspreid over de ovenplaat en zet in de oven.

Snijd ondertussen de courgette en paprika in blokjes, de sjalot in vieren en de knoflookteentjes door de helft.

Haal de bakplaat uit de oven, doe de groenten erop en hussel door.
Breng op smaak met peper en gedroogde kruiden.

Bak 35 minuten in de oven, of tot de aardappels en groenten gaar zijn.

Snijd de halloumi in plakken en bak ze 5 minuten voordat de ovengroenten goed zijn, in een koekenpan totdat ze goudbruin zijn.

Tips:

Vegan? Voeg dan noten toe
De halloumi is prima als vleesalternatief, maar met het weglaten voor een plantaardige versie van dit recept, wordt het geen volwaardige voeding. Rooster dan 50 gram gemengde, fijngehakte noten en strooi die er overheen.

Goedkopere groenten
Houd de aanbiedingen van supermarkten in de gaten, bijvoorbeeld op reclamefolder.nl. Koop groenten op de markt alsook groenten die in het seizoen zijn. Gooi ook niets weg, en probeer zelf tomaat of paprika te telen op je balkon of in je vensterbank, en koop ook zeker géén voorgesneden groenten. 

Vegaweetjes
Halloumi is een bijzondere kaas. Door zijn specifieke eiwitstructuur kan Halloumi worden gegrild, gebakken of gefrituurd, waarbij hij niet smelt (zoals gewone kaas) en een krokant korstje krijgt. Perfect voor de BBQ dus! Maar let op: halloumi kan vegetarisch gestremd zijn, maar dat is niet per definitie zo.

 

Bekijk ook deze recepten