Maleisische Curry Laksa

Laksa is een geweldige noedelsoep die ik zowel in de zomer als in de winter graag eet. Hij is pittig en voedzaam genoeg voor op koude winteravonden, maar heeft tegelijkertijd een levendige frisheid waardoor hij ook goed past in een zomers diner’ ~ Rain Lundström

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

200 g voorgebakken tofu
5 dl groentebouillon
2 blikken kokosmelk (à 400 ml)
1 el ruwe rietsuiker
2 limoenen
ca. 200 g rijstnoedels
150 g taugé
2 sjalotten, gesnipperd
1 rode chilipeper, fijngehakt
1 bosje koriander, grofgehakt
1 bosje munt, grofgehakt
zonnebloem- of koolzaadolie, voor het bakken
sambal oelek, voor erbij
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 cm galanga-wortel, in plakjes OF 2 el geraspte verse gember
1 rode chilipeper
2 citroengras (sereh-stengel), alleen het witte deel, heel fijn gesneden
2 tl gemalen koriander
1 tl gemalen kurkuma
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
3 el zonnebloemolie

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten
Maal alle ingrediënten voor de laksapasta in een kleine blender. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de tofu een paar minuten. Voeg de laksapasta toe en bak tot hij lekker geurt, circa ½ minuut.

Doe dan de bouillon, kokosmelk en suiker erbij en laat circa 1 minuut zachtjes koken. Breng nu op smaak met limoen – begin eerst met het sap van ½ vrucht en voeg eventueel meer toe.

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel ze over kommen en voeg aan elke portie een beetje currysoep, een handjevol taugé en wat rauwe sjalot en chilipeper toe. Garneer met flink wat kruiden.

Serveer met sambal en partjes limoen om erboven uit te knijpen.

Eet er liever wat meer groente erbij, zoals gestoomde broccoli of kort gewokte paprika, wortel en dergelijke.

UIT HET KOOKBOEK

In 'Veggie Aziatisch Koken' neemt Rain Lundström je mee op reis door het verre oosten en geeft de 50 beste en lekkerste recepten uit Japan, China, Vietnam, India, Korea, Thailand, Sri Lanka, Maleisië en Indonesië.

Van Japanse ramen, het vouwen van dumplings, vegan kimchi tot bibimbap uit Korea en mangosalade met mint uit Maleisië. In dit boek vind je gemakkelijke en geliefde recepten met ingrediënten uit de supermarkt tot nieuwe en spannende smaakcombinaties.

Rain laat je ook zien hoe je alles wat je nodig hebt, kunt vinden in een Aziatische supermarkt.

Rain Lundström is de oprichter van het Zweedse foodmagazine Vegourmet. Ze werkt als marketeer en als foodcreator. Ze woonde diverse jaren in Japan en reisde door heel Azië op zoek naar nieuwe smaakcreaties!

Dit recept is ook onderdeel van de VegaFeb Challenge!
Dit zijn alle recepten uit de VegaFeb challenge 2023

 

Bekijk ook deze recepten