fbpx

Mallorcaanse bloemkoolsoep

Het wordt kouder en donkerder buiten en het ruikt naar de herfst. Tijd dus voor soep. Een heerlijke gevulde soep die terug doet verlangen naar warme zomeravonden. Dit is een heerlijke en kleurrijke soep, lekker als lunch of diner met een stuk brood of met zelfgemaakte croutons zoals hier. Maar ook absoluut fijn om jezelf tussendoor even lekker mee op te warmen. Fijn die herfst, lekker warm binnen. Mét een kom soep.

Tip:
Gebruik oud (of nieuw) brood en snijd deze in kleine stukken. Meng ze met een scheut olijfolie en wat peper en zout of met kruiden naar wens. Meng het goed door elkaar heen en bak het 15-30 minuten in de oven op 170 graden. Eet smakelijk!

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

500 gr bloemkoolroosjes
2 (zoete) aardappelen
400 gr tomaten uit blik
3 eetl olijfolie
2 teentjes knoflook
1 ui (gesnipperd)
3 preien (in dunne ringen)
1 laurierblad
0.5 tl tijm
zout en peper

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minutenKnoflook, ui en prei enige tijd fruiten. De tomaten, (zoete) aardappelblokjes en fijngesneden bloemkool (inclusief het complete harde gedeelte) toevoegen, samen met 1250 ml water en de kruiden aan de kook brengen.
Een half uur zachtjes laten koken tot alle groentes gaar zijn. Op smaak brengen met peper en zout.
Goed voor bijna 2 liter soep = 6-8 kommen.

Fotografie & styling: Lisanne Koopmans
https://kijkomtezien.nl/
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/

Bekijk ook deze recepten